RADOST DECI U POSETI PI ZA BEZBEDNOST NA REKAMA

Датум објављивања: 9.07.2015   2:35 PM


Dana 07.07.2015. godine u vremenu od 10,00 do 12,00 časova, posetilo nas je dvadeset drugara iz Ustanove za decu i mlade „Sremčica“ kao i drugari iz Centra za smeštaj i boravak dece i omladine ometene u razvoju Dnevni boravak Šekspirova. Kompletnu organizaciju i program sačinila je humanitarno udruženje „Radost deci“ , Hvala Jovani i Nedanu Kuliću što su uložili svoj rad i vreme da nas posete. Policijskim službenicima PI za bezbednost na rekama, zadovoljstvo je bilo da ugoste drugare i izvesno vreme posvete nnjima i ako je sezona u punom jeku, kada malo vremena ima za druge aktivnosti. Smatramo da je ova poseta nama bila korisna, a obzirom da je bila edukativnbo-preventivnog karaktera. Kad govorimo o preventivnom karakteru onda to mislimo na bezbednost ponašanja na vodi i pored vode. Drugare smo interaktivno uključili u rad i predavanje, gde su mogli da ispolje i svoja znanja i znanje koje su stekli kod nas.

Vreme je proletelo našim gostima, a nama tek. Imam utisak da nismo stigli sve da ispričamo i pokažemo ali zato ovo nije i jednina posta našoj jedinici. Na rastanku mnogi drugari su nas pozvali da budemo njihovi gosti.

Aktivnost su podržali naši prijatelji i bili gosti na poziv PSS SG „Rečna policija“,  IPA Sekcija Srbija i naravno,  Savet za socijalna pitanja GO Voždovac,  sa kojim smo realizovali niz humanitarnih aktivnosti.

Aktivnost je protekla u najboljem redu i za nas važno je bilo zadovoljstvo naših gostiju dece i mladih iz pomenutih ustanova. Zadovoljstvo na licima dece je bilo vidno,a nisu izostali njihovi pozitivni komentari. Hvala vam na pozitivnoj energiji koju ste nam podarili vašim prisustvom. Ova aktivnost nam je došla kao relaksacija i odmor jer smo komunicirali sa iskrenom decom i mladima.

                 

TEKST SAČINIO

mr Vladica Zdravković