SPASEN JOŠ JEDAN ŽIVOT

Датум објављивања: 24.05.2015   10:49 AM


Dana 22.05.2015. godine patrola Policijske ispostave za bezbednost na rekama dobija dojavu da se na reci Dunav izgubio pas .

Sve bi to bilo normalno ali pas se izgubio i potpuno dezorjentisao u Dunavu plivajući za pticama koje su se nalazile na površini reke. Jaka matica Dunava odvukla je psa ka sredini reke i oko 1,5 Km nizvodno.

Drama počinje oko 12,50 časova kada, telefonskim putem, vlasnik psa JK (25) i isti moli za pomoć pošto mu je psa odvukla matica reke i ne može se vratiti uz obalu. Patrola Policijske ispostave za bezbednost na rekama bez zadrške odma isplovljava na reku Dunav ispod mosta za Pančevo, tačnije 1164Km. Na desnoj obali zatiče vlasnika JK i od istog patrola dobija opis psa i kratko uputstvo u kom pravcu je pas povučen maticom gorostasne reke Dunav. Na horizontu vodne linije uočena je glava psa, patrola je pristupila spasavanju, specifičan je način spasavanja životinja u odnosu na spasavanje ljudi. Oko 13,00 časova drama se završava, posebnim pristupom policijskih službenika, strpljivošću, blagonaklonošću prema životinjama i blagovremenoj intervenciji život, već iznemoglog, psa je spasen.

Zadovoljstvo na licu vlasnika JK je očigledno, a vidno je i zadovoljstvo posade patrole. Pas se zove Zagi i predat je na dalje staranje i brigu vlasniku JK. Patrola se vratila u bazu na dalje redovne zadatke ne pokazujući umor za dalji rad, to je već rutina spasiti nečiji život, a svačiji život je vredan, to je naš posao.